top of page

Warme appeldrank met limoen en gember

Warme appeldrank met limoen en gember
Warme appeldrank met limoen en gember

Toen ik in 2012 in Glastonbury (Somerset - Engeland) was, werd ik verrast door deze heerlijke warme appeldrank met limoen en gember. De combinatie was magisch, minstens zo magisch als de plek waar ik mij toen bevond. Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat ik bij 'The Blue Note' op het terras zat met deze heerlijke drank, maar ik herinner me het moment, de smaak en de beleving als de dag van gisteren. Mijn reisgenoten zeiden, 'dit moet je geproefd hebben!'.


In eerste instantie dacht ik dat warme appelsap niet lekker zou zijn, maar niets is minder waar. Het verwarmde mij van top tot teen na een lange (koude) wandeling vanaf de Glastonbury Tor, waar ik net het labyrint gelopen had.


Ik drink het thuis niet vaak, maar op een koude dag in de winter, warmt deze drank mij weer helemaal op en brengt het mij terug naar die magische plek in Glastonbury.  


Nodig:

 • Biologische appelsap, zonder toevoegingen. Ik vind troebele appelsap het lekkerste, maar het mag ook heldere appelsap zijn. Zorg ervoor dat je geen appelsapconcentraat gebruikt, dit smaakt warm echt niet lekker.

 • Plakjes/blokjes gember, ongeveer 1 á 2 dobbelsteentjes per kopje.

 • Biologische limoen, ongeveer 1 á 2 plakjes per kopje.

Bereiding:

 • Warm de appelsap op samen met de gember, laat het niet koken.

 • Laat dit ongeveer 10 minuten op een lage stand sudderen met een deksel op de pan

 • Schenk de drank in kopjes en voeg de plakjes limoen toe.

 • Cheers!

Combineren met andere specerijen en citrusvruchten:

 • Kaneel

 • Kruidnagel

 • Steranijs

 • Kardamom

 • Piment

 • Sinaasappel

 • Citroen

 • Kaffir limoen

 • Kumquat

 • Bergamot (minder gebruiken, kan anders te bitter worden)

Comments


bottom of page