top of page

Q &A
 

Zijn producten van Eleoflora biologisch?
We werken samen met enkele bedrijven die een biologisch keurmerk hebben zoals 't Blauwe huis.
Deze producten zijn biologisch gecertificeerd. Andere producten hebben dit keurmerk niet. Dat wil niet zeggen dat deze producenten gebruik maken van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Kleine producenten kunnen vaak de procedure van de certificering niet bekostigen. Eleoflora selecteert enkel hoogwaardige en eerlijke grondstoffen die we in onze eindproducten gebruiken.

Komen alle kruiden uit de tuin van Eleoflora?
Nee, wij werken samen met leveranciers die hoogwaardige grondstoffen produceren. Zij hebben hier veel betere materialen en machines voor om dit goed en efficiënt uit te kunnen voeren. Op kleine schaal maken we gebruik van kruiden uit onze eigen tuin zoals bij de productie van tincturen of oliemaceraten. 

Zijn de producten van Eleoflora zelf gemaakt?
Alle eindproducten (kruidenthee, wierookmixen en ambachtelijke zepen) die te koop zijn worden door mij persoonlijk gemaakt. De grondstoffen om de eindproducten te maken importeer ik van verschillende leveranciers. 

Waarom staat er nergens een werking van de kruidenproducten beschreven?
De EU heeft het verboden om gezondheidsclaims te leggen op producten die niet klinisch, placebo-dubbelblind wetenschappelijk onderzocht zijn. Je zult begrijpen dat het voor mij als kleine ondernemer onbetaalbaar is om ieder product apart te laten testen.  Eleoflora maakt gebruik van de toegestane claimtermen van de KOAG/KAG om de producten te omschrijven.

Ik zie producten die ik zoek niet in de webwinkel staan, is deze op verzoek te bestellen?
Het ligt eraan wat je precies zoekt. Het kan zijn dat een kruidenproduct uitverkocht is of dat ik het nog niet in mijn assortiment heb opgenomen. Je kunt mij het beste een berichtje sturen met je verzoek.

Waarom kunnen niet alle producten door de brievenbus?
Volgens de post.nl mag een brief niet hoger zijn dan 3,2 cm (ookal is jou brievenbus misschien groter). De meeste potjes en flesjes zijn hoger dan 3,2 cm. Het winkelsysteem berekend zelf of je bestelling door de brievenbus past. 


Zijn er ook andere workshops te volgen dan die op de website vermeld staan?
Jazeker, in overleg is er veel mogelijk. Je kan het beste even een berichtje sturen met je specifieke wensen.

Kan ik kruiden altijd zonder risico gebruiken?
Er zijn veel kruiden met contra-indicaties en interacties. Of je kruiden veilig kunt gebruiken is geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie. Leeftijd, allergie, chronische ziekten, chirurgische ingreep, (reguliere) medicatie gebruik, zwangerschap en borstvoeding zijn zaken om rekening mee te houden. Daarnaast zijn er ook kruiden die bij een te hoge dosering toxisch zijn, in meer of mindere mate. 

Waarom kan ik gezondheidsvragen niet beantwoord krijgen via de e-mail?

Om een goed advies te kunnen geven op je gezondheidsvragen heb ik een compleet beeld van je situatie nodig. Alleen de gezondheidsklacht is niet voldoende. Om je een veilig advies te geven kun je een consult afnemen. Dit kan via een persoonlijk gesprek (op de praktijk of bij jou thuis). Dit gesprek is niet kosteloos gezien ik er veel tijd aan moet besteden om een veilig, passend en persoonlijk advies te kunnen geven. Meer informatie over consulten kun je vinden op de pagina van consulten. Vragen als "ik heb soms een blauwe plek die ik oploop tijdens het sporten, kan je mij iets adviseren?" of "ik heb een snijwondje, welk kruid kan ik hiervoor gebruiken?" wil ik met liefde in een korte mail gratis en vrijblijvend beantwoorden.

Iemand heeft via een orakel of visioen bepaald dat ik een bepaald kruid nodig heb voor mijn gezondheidsklachten, kun je mij dan vertellen hoe ik dit kruid kan gebruiken?

Ik raad het sterk af om een kruid te gaan gebruiken wat alleen op advies van orakel of ander energetisch medium is bepaald. Kruiden bevatten traceerbare en werkzame stoffen (in tegenstelling tot Homeopathie en Bach bloesems). Wil je kruiden toch energetisch toepassen bij gezondheidsproblemen dan kun je je beter richten tot een homeopaat of Bach bloesemtherapeut.

Er groeit een bepaald kruid heel veel in mijn tuin, betekent dit dan dat dit plantje goed voor mij is? 

In bepaalde gebieden komt nu eenmaal het ene plantje meer voor dan het andere. Dat het in je tuin groeit, wil nog niet zeggen dat het ook goed gezond voor je is. 
Ik zie kruiden natuurlijk ook als meer dan alleen kleine (en grote) chemische fabriekjes.
Kruiden hebben volgens mijn beleving wel degelijk een energetische werking die ons kan helpen in het bestaan. Ik vind het alleen wel belangrijk dat er een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen de energetische werking van kruiden en de klinische medicinale werking (wetenschappelijk onderbouwd) van kruiden. Heb je het idee dat kruiden in je tuin groeien omdat ze een boodschap voor jou hebben? of je kunnen helpen in je dagelijkse leven, wees dan vrij om deze kruiden bijvoorbeeld in een buideltje om je hals bij je te dragen of in een stukje papier of stof in je broekzak. Maar verwacht niet dat het dan helpt om van je spataderen af te komen. Gebruik deze kruiden nooit inwendig zonder goed geïnformeerd te hebben wat deze kruiden doen op fysiek/lichamelijk niveau.

Staat jouw brandende vraag er niet tussen?
neem dan gerust contact op: eleoflora.webshop@gmail.com - 0657202475

bottom of page