top of page
Herborist

Opleiding
Herborist & Fytotherapie

waar ambacht, traditie en kennis samen komt

Word jij ook aangetrokken tot wat de plantenwereld ons te bieden heeft?
En leer jij het beste door te doen en te ervaren? 


Dan is de opleiding herborist & fytotherapie bij Eleoflora echt wat voor jou!

Je leert planten op diverse manieren kennen; medicinaal, culinair, cosmetisch, creatief en cultureel, zowel in theorie als praktijk. We onderwijzen traditionele westerse kruidengeneeskunde met de wetenschap als rode draad. Het beste uit beide werelden dat jou tot een professioneel en kundig herborist & fytotherapeut maakt. 

Wij zijn ervan overtuigd dat goed onderwijs veel meer behelst dan alleen kennis opdoen. Wij hechten grote waarde aan het opdoen van praktische vaardigheden. Een actief leerproces, in combinatie met begeleiding van een gepassioneerde docent, is wat je kunt verwachten als je bij ons komt studeren. Wij streven er samen met jou naar om de opleiding tot een succesvol einde te brengen.

​Er staan veel faciliteiten voor je klaar; zo is er op onze mooie locatie een botanische tuin waar je planten in 'real life' leert kennen en verwerken, een prachtig natuurgebied van het Groninger landschap voor  excursies, een leslokaal waar je praktische vaardigheden kunt oefenen en een uitgebreide schoolbibliotheek.

Ook staat er een digitale leeromgeving voor je klaar om de theorie onder de knie te krijgen met handige tools als video's, kennisvragen en oefenvragen in de vorm van een quiz. Tevens kun je met medestudenten en studenten uit andere leerjaren ervaringen uitwisselen binnen de studentenvereniging.

 

 Ben je klaar om het beste uit jezelf te halen? Kom erbij!

Snow

Onze pijlers

De bouwstenen van de herborist en fytotherapeut

Kruiden

Medicinaal

Medicinale planten, bomen, mossen, paddenstoelen en meer. Inhoudsstoffen, eigenschappen en indicaties. Planten leren herkennen, oogsten, verwerken en inzetten.

Creatief

Creatief

Creatieve uitingsvormen met planten zoals ecoprinten en textielverven. Maar ook planten verwerken in een sieraad. Ook fotograferen en/of tekenen van planten behoort tot de mogelijkheid.

Cosmetisch

Cosmetisch

Plantenextracten toevoegen aan diverse natuurlijke cosmetische bereidingen voor verschillende doeleinden.

Cultureel

Cultureel

Kruiden worden al vanaf het begin van de mensheid gebruikt zowel op een religieuze als culturele manier.  Bereidingen uit diverse culturen en religies worden gemaakt.

Culinair

Culinair

Wilde kruiden en vruchten verwerken tot heerlijke gezonde en lekkere gerechten en drankjes.

Therapie

Therapeutische vorming

Een goede therapeutische houding is belangrijk voor het geven van kruidenadvies. Leer gespreks- en luistertechnieken kennen.
Ook bedrijfsvoering hoort hierbij.  Daarnaast wordt de basiskennis van het menselijke lichaam op diverse fronten bestudeerd.

Tuin

Ontmoet planten uit de theorie in het echt in onze botanische tuin waardoor je ze snel beter leert begrijpen en kennen. Onze tuin kent diverse thema's zoals geneeskracht, geur, kleur, voeding, rozen, wilde kruiden, fruit, groenten en meer. Ons leslokaal is voorzien van alle faciliteiten om het vak in de vingers te krijgen.

Eleoflora

Eleonora van Nieuwenhoven
Meesterherborist en fytotherapeut

Gepassioneerd, daadkrachtig, eerlijk, empathisch en meedenkend. Ruim 13 jaar ervaring in het geven van cursussen en andere vormen van educatie.

Botanie

Traditionele  én moderne kruidengeneeskunde .
Uitgebreid, praktisch en no nonsens.
Voor de doener én denker.

Sage

Contact

Wil je nader kennis maken?
of heb je vragen over de opleiding?
App, mail of bel ons!

Vlagtwedderstraat 54
9545 TD Bourtange
Nederland - Provincie Groningen

0657202475

  • Google Places
  • Facebook
bottom of page