top of page

Yule wierook


Wierook kruiden roos, olibanum mirre en rood sandelhout

Vier de terugkeer van het licht met deze heerlijke yule wierook. De zacht geur van groene Hojari en de warmzoete geur van Mirre brengen je in een serene stemming waarin je kunt terugdenken aan het afgelopen jaar en je de ruimte geeft om aan de toekomst te denken en nieuwe plannen te maken voor het komende jaar.


Groene Hojari(Boswellia sacra) uit Oman wordt ook wel de koning der wierookharsen genoemd. En dat is niet voor niets, want de geur is daadwerkelijk hemels en de beste kwaliteit van de olibanum-soorten die er te vinden is. De combinatie met Mirre (Commiphora myrrha) is perfect en hoort helemaal bij deze tijd van het jaar. Beide wierookharsen waren geschenken van de Wijzen uit het Oosten. Nou doe mij ook maar deze geurige cadeautjes onder de yuleboom. Je kunt deze wierookmix branden op een houtskooltje of in een wierookbrander met zeefje.


Nodig


Bereiding:

Breek de wierookharsen (Groene Hojari, mirre en den) met een vijzel in fijnere stukjes. Voeg vervolgens de kruiden (rood sandelhout, maretak en rozenblaadjes) toe en mix het goed door elkaar. Steek een houtkooltje aan en leg dit op een vuurvast schaaltje. Doseer naar behoefte een klein beetje van de wierook op het houtskooltje. Tussen duim en wijsvinger is meestal voldoende per keer. Zorg voor goede ventilatie tijdens het branden van de wierook.wierook branden op houtskool

77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page